Inter zet koppositie op het spel: Lukaku zorgt toch voor assist

Inter zet koppositie op het spel: Lukaku zorgt toch voor assist

11-01-2020 22:47
4

Internazionale heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de titelstrijd in de Serie A. De ploeg van Romelu Lukaku speelde ondanks een bliksemstart met 1-1 gelijk tegen nummer vijf Atalanta Bergamo. 

Bij Atalanta geen Timothy Castagne of Ruslan Malinovskyi in de basis, het duo viel wel in. Romelu Lukaku verscheen voor Inter aan de aftrap en hij kon al snel juichen. Het was het veel geprezen spitsenduo van de Nerazurri dat weer eens het verschil maakte: Lukaku bediende Lautaro Martínez, die de trekker overhaalde. Onze landgenoot had even daarvoor zelf al een gevaarlijk schot gelost.

Meer Atalanta
Na die onstuimige openingsfase kreeg Atalanta iets meer grip op het duel, maar het wist de Inter-defensie niet echt aan het wankelen te brengen. Dat veranderde vijf minuten voor rust. Atalanta leek gelijk te kunnen maken, maar kreeg de bal er niet in. Rafael Toloi werd daarbij op onorthodoxe wijze afgestopt door doelpuntenmaker Martínez. Tot onbegrip van de bezoekers besloot de VAR geen strafschop toe te kennen.

Atalanta mocht zich bestolen voelen, maar pakte de draad na rust weer op. Malinovskiy raakte de buitenkant van de paal met een heerlijke knal van grote afstand. Een kwartier voor tijd kreeg Atalanta alsnog loon naar werken. Gosens dook bij de tweede paal op en werkte binnen: 1-1. Koploper Inter wankelde en moest vrezen voor een nederlaag. 

In het voetbalgevecht kreeg Atalanta zelfs een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2. Malinovskiy kreeg een strafschop na een duel met Alessandro Bastoni. Samir Handanovic keerde de inzet van Luis Muriel echter en behoedde Inter voor erger. Juventus, dat nu één puntje minder heeft, kan zondag bij winst op AS Roma desondanks de koppositie overnemen.