Defour en Hoedt sparen Lamkel Zé niet: Zo kan het niet verder

Defour en Hoedt sparen Lamkel Zé niet: "Zo kan het niet verder"

11-01-2020 22:17
12

Didier Lamkel Zé heeft zich zaterdag weer negatief laten opmerken door na te trappen in een oefenwedstrijd. Hij kreeg daarvoor rood en werd hard aangepakt door trainer Laszlo Bölöni. Ook zijn ploegmaats Steven Defour en Wesley Hoedt spaarden hem niet.

Hoedt haalde na de partij flink uit naar zijn ploegmaat. "Als jullie en wij daar aandacht gaan aan schenken, dan komt Lamkel Zé weer in de spotlights te staan. En dat verdient hij absoluut niet", klinkt het bij Sporza.

"Dit moet opgelost worden binnen de kleedkamer, want zo kan het inderdaad niet verder. Dit hoort absoluut niet thuis op een voetbalveld en al zeker niet in een oefenmatch. We speelden tegen jongens zonder contract, tegen mannen die zich willen bewijzen en hun best doen. Dan doe je dit niet", zegt Hoedt.

Gelegenheidsaanvoerder Defour liet zich ook uit over het incident. "Het is iets wat we nu intern moeten regelen", klinkt het. "We hebben instructies gekregen dat we er eigenlijk niet veel over mogen zeggen. Het is ook niet echt aan ons om er naar de buitenwereld toe grote uitspraken over te doen, maar het is wel tijd dat dit intern aangepakt wordt."

Lamkel Zé zorgt door zijn actie weer voor heel wat negatieve aandacht. "We hebben een heel goeie week achter de rug en iedereen heeft goed gewerkt. Dan is het jammer dat zoiets gebeurt", aldus Defour.