Anderlecht mét Vanden Borre speelt gelijk, maar ziet ook Roofe uitvallen

11-01-2020 19:52 Laatste update: 19:54
13

Anderlecht heeft tijdens de winterstage op zaterdag twee oefenwedstrijden afgewerkt. De eerste werd nog gewonnen tegen Lugano. Enkele uren later werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen het Schotse Livingston.

Bij RSC Anderlecht kregen we de comeback van Anthony Vanden Borre. De verdediger mocht voor het eerst sinds zijn terugkeer nog eens meespelen met de A-ploeg van paars-wit. Hij deed dat in een ploeg met onder andere Adrien Trebel, Alexis Saelemaekers en Kemar Roofe.

De verdediger deed bijna één volledige helft mee, waarin er niet werd gescoord. Verder waren er nog zorgen voor Franky Vercauteren, die Roofe zag uitvallen met een kuitprobleem. Daardoor dreigt paars-wit zonder spits te zitten na de winterstop.

Uiteindelijk kregen we ook nog doelpunten te zien. Livingston scoorde voor het eerst via Lyndon Dykes na vijftig minuten voetballen. De gelijkmaker liet maar enkele minuten op zich wachten. Luka Adzic zorgde in de 54e minuut voor de 1-1. Ook de eindstand.

Opstelling Anderlecht: Didillon; Vanden Borre (43’ Makarenko), Kana, Cobbaut, Dewaele; Zulj (71’ Lutonda), Trebel (61’ Ait El Hadj), Vlap; Saelemaekers, Roofe (46’ Bakkali), Adzic