OFFICIEEL: Ajax gaat Back to the Future, Babel voor tweede keer terug in Amsterdam

OFFICIEEL: Ajax gaat Back to the Future, Babel voor tweede keer terug in Amsterdam

11-01-2020 19:23
3

Ryan Babel keert terug bij Ajax. De Amsterdammers bevestigen dat Babel tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Galatasaray en aan zijn derde periode in het Ajax-shirt begint.

De komst van Babel hing al dagen in de lucht, maar is zaterdag officieel gemaakt. Door de blessures van Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad kwam Ajax voorin plotseling dun in de spelers te zitten. Terwijl Promes weer fit is, traint Neres tijdens het trainingskamp van Ajax in Qatar nog apart van de groep en bleef Labyad achter in Amsterdam.

Met de tweede terugkeer van Babel heeft Ajax voorin weer meer opties. De recordkampioen zou bovendien nog interesse hebben in de Mexicaan Roberto Alvarado, die naar verluidt hoog op het lijstje staat in de Johan Cruijff Arena.

Babel debuteerde bij Ajax in 2004 en vertrok in 2007 na 111 officiële wedstrijden in Amsterdam naar Liverpool, waarna hij verkaste naar Hoffenheim. In het seizoen 2012/2013 keerde hij transfervrij terug bij Ajax en tekende hij voor één seizoen. Onder Frank de Boer won Babel de titel en kwam hij tot 22 optredens en vijf doelpunten.

Na die periode in Amsterdam toonde Babel zich een ware clubhopper met periodes bij Kasimpasa, Al-Ain FC, Deportivo de La Coruña, Besiktas en Fulham. Afgelopen zomer streek Babel opnieuw neer in Turkije met een contract bij Galatasaray, dat hem nu dus op huurbasis naar Ajax laat gaan.