KAS Eupen legt in Qatar het Nederlandse PSV over de knie

KAS Eupen legt in Qatar het Nederlandse PSV over de knie

Gepubliceerd: zaterdag 11 januari 2020 om 17:26za 11-01-2020 om 17:26

KAS Eupen heeft het voorbeeld van Club Brugge gevolgd. In Qatar wist het net zoals Blauw-Zwart met 2-1 te winnen van PSV. 

PSV speelde in de eerste helft met een groot aantal basisspelers. Toch kon Eupen op voorsprong komen. Na twintig minuten gaf Knowledge Musona - die Anderlecht laat testen bij Eupen - de bal met de hak aan doelpuntenmaker Daniel Milijevic, die via Timo Baumgartl raak schoot. PSV kwam al snel op gelijke hoogte. Olivier Boscagli gaf op links goed voor, Denzel Dumfries stapte over de bal heen en Bruma schoot van dichtbij snoeihard raak.

PSV trad in de tweede helft aan met een volledig ander team, op doelman Robbin Ruiter na. Jeroen Zoet haakte vrijdag af op de training en was daardoor niet inzetbaar. KAS Eupen had in de tweede helft weinig te vertellen, maar kwam toch op voorsprong. Daar had de ploeg uit de Oostkantons een fout van PSV voor nodig. Jordan Teze verspeelde de bal en Milijevic gaf uiteindelijk voor Flavio Ciampichetti.

Maar één ploeg maakte in de tweede helft aanspraak op de winst en dat was PSV, maar de ploeg van Faber maakte de kansen niet af. Handenbindertje Noni Madueke, die een sterke indruk achter wist te laten, speelde zichzelf knap vrij en schoot twee keer op de paal en Richard Ledezma stuitte oog-in-oog op keeper Ortwin de Wolf. Bij 2-1 zou het uiteindelijk blijven. 

Opstelling PSV eerste helft: Ruiter; Dumfries, Baumgartl, Schwaab, Boscagli; Rosario, Thomas, Hendrix; Ihattaren, Bruma, Gakpo

Opstelling PSV tweede helft: Ruiter; Daverveld, Teze, Viergever, De Haas; Guti, Afellay, Gomes; Ledezma, Doan, Madueke

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws