Oude AC Milan-tijden herleven op Sardinië: zege, goal 'basisdebutant' Ibrahimovic

11-01-2020 17:20

Zlatan Ibrahimovic is binnen bij AC Milan: de 38-jarige Zweed stond zaterdagmiddag voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis bij de Rossoneri en scoorde meteen tegen Cagliari. Milan boekte uiteindelijk zijn eerste overwinning van 2020 op Sardinië.

Ibrahimovic maakte maandag als invaller zijn opwachting tegen Sampdoria, maar mocht tegen Cagliari – bij aanvang de nummer zes van de Serie A – in de basis beginnen van trainer Stefano Pioli. AC Milan pakte vrijwel direct het initiatief, maar slaagde er niet in om doelman Robin Olsen te passeren.

In de eerste minuut na rust werd alsnog de ban gebroken: Rafael Leão tekende met een getoucheerde inzet voor de eerste AC Milan-goal in ruim een maand tijd. Na een uur spelen brak Ibrahimovic' moment of fame aan: de superster zag Theo Hernández doorkomen op links, koos positie en promoveerde een schot in de verre hoek tot de 0-2.

De overwinning van AC Milan kwam niet meer in gevaar: een tweede goal van Ibrahimovic werd zelfs afgekeurd wegens buitenspel. De Rossoneri 'ontsnappen' door de overwinning op Cagliari voorlopig uit het rechterrijtje en klimmen van plek twaalf naar een gedeelde zevende plek met Parma.