Lineker is verbaasd: “Liggen ze in België niet aan Kompany's voeten?”

Lineker is verbaasd: “Liggen ze in België niet aan Kompany's voeten?”

11-01-2020 14:44
30

Vincent Kompany krijgt dit seizoen met RSC Anderlecht soms heel wat kritiek te verduren. Op de tribunes zijn er ook fluitconcerten te horen. Gary Lineker is verbaasd.

Kompany speelde jarenlang in de Premier League en wordt nu ook geëerd door toe te mogen treden in de ‘Hall of Fame’. Zelfs in de derby tegen Manchester United werd Kompany nooit uitgefloten. "Opmerkelijk, niet? Ik ben er zeker van dat ze hem niet graag zien bij Man United, maar ze respecteren hem er wel."

Kompany kreeg dan ook een testimonial-wedstrijd in Manchester in een uitverkocht Etihad Stadium. In België durven ze de Rode Duivel wel uitfluiten. "Amazing hé. (grapt) Zeker omdat Man City zijn stadion zelden gevuld krijgt. Ze liggen er aan zijn voeten. Is dat in België niet zo, dan?", reageert Lineker verbaasd.

"Dat is ook voetbal, natuurlijk. Maar in dit land is er een gigantisch respect voor hem. Hij is een van die spelers die het tribalisme overstijgt. Ik heb nooit iemand een slecht woord over hem horen zeggen. Dat is wellicht het grootste compliment dat je als speler kan krijgen”, aldus Lineker aan Het Laatste Nieuws.