Anderlecht werkt straks tweede oefenpot van de dag af, normaal mét Vanden Borre

Anderlecht werkt straks tweede oefenpot van de dag af, normaal mét Vanden Borre

11-01-2020 13:44

RSC Anderlecht schreef zaterdagvoormiddag een oefenzege op haar naam. Tegen FC Lugano trok paars-wit met 2-1 aan het langste eind. Van de gerehabiliteerde Anthony Vanden Borre was in dat duel nog geen sprake. Later op de dag staat de verdediger waarschijnlijk wél voor zijn langverwachte terugkeer.

In de vooravond voetbalt Anderlecht immers nog eens in Spanje, ditmaal tegen Livingston FC. Het Laatste Nieuws weet dat Vanden Borre normaal gezien zijn kans krijgt in dat duel. Het zou voor VDB zijn eerste optreden in zijn geliefde paars-witte kleuren zijn sinds 2015. Hoogstwaarschijnlijk krijgt de Brusselaar voornamelijk youngsters naast zich op het terrein.

Wie tegen Livingston niet van de partij zal zijn, is Samir Nasri. De middenvelder kreeg vrijdag een stevige tik op training en is daardoor onbeschikbaar voor het oefenduel. Dat is best vervelend, want iedereen binnen Anderlecht hoopte dat Nasri op deze stage weer wat wedstrijdritme zou kunnen opdoen. Door blessureleed kwam de Fransman al maanden niet meer in actie.