Anderlecht pakt vertrouwen met zege, Kompany scoort eerste, Amuzu blinkt uit

Anderlecht pakt vertrouwen met zege, Kompany scoort eerste, Amuzu blinkt uit

11-01-2020 12:48 Laatste update: 13:04
12

RSC Anderlecht verlaat Spanje alvast met minstens één overwinning onder de broeksriem. In de Pinatar Arena klopten de Brusselaars FC Lugano met 2-1. Vincent Kompany had dubbele reden tot vieren: de skipper maakte zijn eerste treffer voor Anderlecht sinds zijn terugkeer.

Frank Vercauteren besloot om een sterk elftal in de wei te sturen tegen Lugano, dat vrijdag nog met 3-0 verloor van Royal Antwerp FC. Voor de pauze bracht dat echter weinig zoden aan de dijk. Anderlecht kon niet al te veel gevaar creëren en dook dan ook met een logische brilscore de rust in.

Na de koffie vond paars-wit wél openingen. Uitgerekend Kompany brak de ban: op pass van Francis Amuzu zette hij Anderlecht op 1-0. Een treffer die, hoewel het slechts om een oefenpot gaat, ongetwijfeld deugd zal doen. Meteen daarna sloeg Anderlecht opnieuw toe. Ditmaal was Amuzu zelf de afwerker, op aangeven van talent Antoine Colassin.

In het verdere verloop van de partij kwam Anderlecht niet meer in de problemen, al werd het nog even warm onder de voeten toen Lovric twee minuten voor affluiten de aansluitingstreffer lukte. De 2-1 bleef echter op het bord staan. RSCA tankt zo vertrouwen. In de namiddag staat er nog een tweede duel op het programma, tegen het Schotse Livingstone. Waarschijnlijk zullen daar vooral youngsters aan bod komen.