We wachten op groen licht van de medische staf om Dimata te kunnen inpassen

"We wachten op groen licht van de medische staf om Dimata te kunnen inpassen"

11-01-2020 11:01
7

RSC Anderlecht rondt zaterdag haar stage in Spanje af met een oefenpot tegen FC Lugano. Wie er de voorbije week niet bij liep, is Landry Dimata. De situatie rond de al dan niet geblesseerde spits wordt hoe langer hoe mysterieuzer. Gelukkig schept Frank Vercauteren wat duidelijkheid.

Hoewel Anderlecht best wat aanvallende stootkracht kan gebruiken, mocht Dimata de afreis naar Spanje dus niet meemaken. Volgens Vercauteren is de reden daarvoor simpel: onze landgenoot is nog steeds geblesseerd. "We wachten op groen licht van de medische staf om hem te kunnen inpassen in de collectieve sessies", vertelt de T1 van Anderlecht bij Sporza.

Dimata lijkt dus nog niet meteen klaar om opnieuw minuten te maken voor paars-wit. "Wie we meegenomen hebben naar Spanje, komt in aanmerking voor de match tegen Club Brugge na de winterstop. Al de rest was nog niet klaar", is het standpunt van Vercauteren duidelijk. De kraker met Club komt er volgende week zondag aan. Het betekent de eerste van negen wedstrijden waarin Anderlecht zich alsnog naar Play-Off 1 moet knokken.