Boussoufa: “Anderlecht heeft me met mijn rug tegen de muur gezet”

Boussoufa: “Anderlecht heeft me met mijn rug tegen de muur gezet”

11-01-2020 09:16 Laatste update: 09:19
10

Mbark Boussoufa kon in de zomer van 2015 terugkeren naar RSC Anderlecht. Alles verliep echter niet zoals plan en de middenvelder keerde terug naar de B-kern Lokomotiv Moscow.

“Niet omdat ik het niveau niet meer had, hé”, begint Boussoufa aan Het Laatste Nieuws. “Het was door die verklaringen van Vanden Stock dat ik naar de B-kern was gevlogen. Dat zit me nu nog dwars. Ik zou naar ­Anderlecht teruggekeerd zijn, in de zomer van 2015.”

“Ik had de hand van Van Holsbeeck zelfs al geschud – hij trof geen schuld”, gaat Boussoufa verder. “Het waren anderen die op het laatste moment een eenzijdige optie in het contract wilden laten opnemen. Anderlecht heeft me met mijn rug tegen de muur gezet. Ik kon twee dingen doen: mijn broek afsteken of het vliegtuig terug naar Moskou nemen. Het is het vliegtuig geworden.”

“Terwijl ik in de lucht hing, zei Vanden Stock tegen de pers dat ik te veel geld vroeg. De voorzitster van Lokomotiv geloofde zijn interview. Ik had zogezegd de deal verpest. Daarom zat ik zes maanden in de B-kern. En daarom moést ik een oplossing zien te vinden in januari. Ik ben AA Gent en zeker Ivan De Witte nog steeds héél dankbaar dat hij me toen geholpen heeft”, aldus Boussoufa.