Toptalent Oyen (16) bezorgt Genk de zege in oefenpartij tegen Ferencvaros

10-01-2020 20:14
8

Enkele uren na de oefenpartij tegen 1. FC Köln heeft KRC Genk nog een oefenwedstrijd afgewerkt tijdens de winterstage. Ferencvaros was de tegenstander van dienst. Tegen de Hongaarse tegenstander won ht met 2-1.

Bij Genk koos men voor heel wat nieuwe namen en kregen ook enkele jonkies een kans om zich te bewijzen. De Limburgers hadden het aanvankelijk moeilijk en kwamen nog voor het half uur op achterstand na een doelpunt van Lovrencsics.

Genk knokte zich terug in de wedstrijd en kon dankzij een sterke invalbeurt van de zestienjarige Luca Oyen uiteindelijk nog winnen. Tien minuten voor tijd zorgde hij met een mooie knal nog voor de gelijkmaker. Enkele minuten later was het Stephen Odey die, op aangeven van Oyen, voor de 2-1 kon zorgen.

Eerder op de dag speelde Genk met 1-1 gelijk tegen Köln. Theo Bongonda scoorde toen het Genkse doelpunt.

Racing Genk: Coucke, Maehle, Cuesta, Adewoye, Neto Borges; Thorstvedt (63’ Sierra), Hrosovsky; Ito (68’ Oyen), Odey, Paintsil; Onuachu (71’ Nygren)

Doelpunten: 28’ 0-1 Lovrencsics, 80’ 1-1 Oyen, 84’ 2-1 Odey