Zowel Witsel als Lombaerts krijgen plaatsje in 'Team of the Decade' van Zenit

Zowel Witsel als Lombaerts krijgen plaatsje in 'Team of the Decade' van Zenit

10-01-2020 19:27

Hoewel men in Rusland ook echt wel Nieuwjaar viert op 1 januari, komt Zenit Sint-Petersburg tien dagen later pas met haar 'Team of the Decade'. In het beste elftal van de voorbije tien jaar krijgen twee landgenoten een plaatsje: Axel Witsel en Nicolas Lombaerts.

Tussen 2012 en 2017 stond Witsel op de loonlijst bij Zenit. De Rode Duivel was er een vaste en gewaardeerde basiskracht op het middenveld. In Sint-Petersburg mocht Witsel één titel en één bekertriomf vieren. Bovendien sleepte Zenit in die periode ook twee keer de Russische Supercup in de wacht. In een reactie op het 'Team of the Decade' liet Witsel al weten dat hij erg trots is.

Lombaerts mag zich misschien wel een nóg groter icoon van de Russische topclub noemen. Tussen 2007 en 2017 kwam Lombaerts tot zo'n 200 wedstrijden voor Zenit. Daarin maakte onze landgenoot vooral furore als linksvoetige centrale verdediger. De erelijst van Lombaerts is dan ook net wat uitgebreider dan die van Witsel: vier titels, twee bekers en vier Supercups.