Vercauteren over transfers: Kwantiteit tegen kwaliteit, vooral dat laatste nodig

Vercauteren over transfers: "Kwantiteit tegen kwaliteit, vooral dat laatste nodig"

10-01-2020 18:53
8

RSC Anderlecht beleeft een precaire wintermercato. In eerste instantie willen de Brusselaars een hoop spelers lozen, waardoor er de nodige plaats en het nodige budget vrijkomt om versterking binnen te halen. Frank Vercauteren geeft toelichting bij de transferactiviteiten van zijn club.

Veel wijzer worden we daar echter niet uit. "Wat is mogelijk? Wat kunnen we verwachten? Waar moeten we naar zoeken?", stelt Vercauteren zelf een heleboel vragen bij Sporza. "Ik heb wat die dossiers betreft alleen maar een duidelijk zicht als alles getekend is. Dat is wat telt. Wat vandaag eventueel kan, kan morgen al niet meer. Ik geloof alleen in dingen die compleet afgehandeld zijn."

 "Het gaat over kwantiteit tegenover kwaliteit. We hebben vooral dat laatste nodig", geeft Vercauteren toe. "De kern is vrij groot en gezien ons programma kan het met minder manschappen." Vooral een nieuwe spits lijkt prioritair. "Maar het scorend vermogen is ook een deel van de rest van de ploeg, waar te weinig gescoord wordt", wijst Vercauteren naar de andere spelers. "Al kan iedereen een spits gebruiken die vijftien keer scoort."