Lokeren leeft op hoop: Moeilijk speler vast te leggen als je transferverbod hebt

Lokeren leeft op hoop: "Moeilijk speler vast te leggen als je transferverbod hebt"

10-01-2020 18:00
2

Het zijn donkere dagen voor Sporting Lokeren. Op het veld draait het vierkant en daarnaast zijn er financiële perikelen. Daardoor mogen de Waaslanders voorlopig geen transfers doen. Dat euvel zou volgende week van de baan moeten zijn.

Dat is althans de hoop van Lokeren. "Wij maken ons sterk dat midden volgende week alles in orde is", geeft persverantwoordelijke Guy Van den Broeck toelichting bij Het Laatste Nieuws. "We staan constant met de Licentiecommissie van de KBVB in contact zodat het dossier in de beste omstandigheden kan afgewerkt worden. Het ging hem over kleine zaken waarin we tekort kwamen, maar die ons wel die bewuste maatregel opleverden."

"In de eindejaarsperiode hebben we ons de pleuris gewerkt om alle attesten over te maken aan de Licentiecommissie van de KBVB. Dat is nu achter de rug. Wij hebben goede hoop op een goede afloop", klinkt het vol vertrouwen. Lokeren kon tot op heden dus geen enkele inkomende transfer afronden.

Hoe zagen de voorbije dagen er dan uit voor Sporting? "Wij zijn steeds bezig geweest en hebben uitgekeken naar versterking", vertelt sportief manager Eric Verhoeven. "Het is echter moeilijk een speler vast te leggen als je een transferverbod hebt. Als er nieuwe spelers komen, moeten die echter wel onmiddellijk inzetbaar zijn en een directe meerwaarde betekenen voor deze club."