Bongonda bezorgt Genk gelijkspel tegen Köln, nieuwkomer Daehli overtuigt

10-01-2020 17:17 Laatste update: 17:17
1

KRC Genk heeft de eerste oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen FC Köln. In Benidorm werd het 1-1 tegen de ploeg van Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete.

Bij Genk kreeg min of meer de sterkst mogelijke elf een basisplek, met onder andere nieuwkomer Mats Daehli in de basis. Samen met Ianis Hagi kon hij uitblinken tegen de Duitse club. De beste kansen waren aanvankelijk voor Genk, maar doelpunten vielen er niet aan Limburgse zijde.

Die kwamen er in de tweede helft wel aan de andere kant. Ismail Jakobs zorgde voor het deksel op de neus, al kon het daar niet lang van genieten. Enkele minuten later tekende Theo Bongonda voor de gelijkmaker.

Volgens Het Laatste Nieuws lieten vooral Daehli en Hagi een goede indruk na. Na rust kreeg Bryan Limbombe een kans, met enkele goede acties tot gevolg. Köln deed het zonder Verstraete en Bornauw tegen Genk.

Racing Genk: Vandevoordt, De Norre (74’ Oyen), Dewaest, Lucumi, Uronen (60’ Nygren); Berge, Wouters; Hagi, Daehli (45’ Limbombe), Bongonda; Samatta
Doelpunten: 59’ 0-1 Jakobs, 71’ 1-1 Bongonda