VP 11, de trainer: Veelbesproken coach, succestrainer en gevestigde naam

VP 11, de trainer: Veelbesproken coach, succestrainer en gevestigde naam

10-01-2020 16:45
4

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen.

Met de doelman, links-en rechtsback, centrale verdediger, nummer zes, nummer acht, nummer 10 en rechtsbuiten, linksbuiten en aanvaller is de ploeg compleet. Nu is het nog de beurt aan de hoofdtrainer.

Laszlo Bölöni – Antwerp
De Roemeen lag even onder vuur bij Royal Antwerp Football Club en er werd zelfs over een ontslag gepraat in de media. Uiteindelijk bleef Bölöni bij Antwerp en wat een succes werd dat. The Great Old is de enige club die het ongenaakbare Club Brugge kon verslaan en Antwerp zit ook nog in de beker.

Jess Thorup – KAA Gent
De Deense oefenmeester heeft van KAA Gent een geoliede machine gemaakt. Aan het einde van vorig seizoen waren er veel vraagtekens, maar dit seizoen zijn de Buffalo’s (vooral thuis) een niet te verslagen ploeg. Jonathan David op de nummer 10 zetten was een meesterzet.

Francky Dury – Zulte Waregem
Een gevestigde naam: Francky Dury. Zulte Waregem bleef het vertrouwen in Francky Dury behouden én terecht. Essevee leunt tegen een plek in Play-Off 1 aan en maakt een goed seizoen mee.

Karim Belhocine – Sporting Charleroi
Werd doorgestuurd bij RSC Anderlecht, maar laat zien over veel kwaliteiten te beschikken als hoofdtrainer bij Sporting Charleroi. Had de moeilijke opdracht om icoon Felice Mazzu op te volgen, maar doet het uitstekend. Charleroi staat momenteel zelfs tweede in de stand.

Philippe Clement – Club Brugge
Uiteraard mag succestrainer Clement niet ontbreken. Werd met KRC Genk landskampioen en trekt die lijn bij Club Brugge door. Blauw-Zwart is een wervelwind die door de competitie raast. Clement is met zijn manschappen ook nog actief in de beker én Europa.