'Koeman krijgt concurrentie van Xavi: Barça-leiding van Saudi-Arabië naar Qatar'

'Koeman krijgt concurrentie van Xavi: Barça-leiding van Saudi-Arabië naar Qatar'

10-01-2020 13:46
3

Niet alleen Ronald Koeman, ook Xavi staat op het lijstje met mogelijke nieuwe trainers van FC Barcelona. Volgens het Catalaanse medium RAC1 is de clubleiding van Saudi-Arabië naar Qatar afgereisd om met de iconische oud-middenvelder van gedachten te wisselen.

Xavi zette dit jaar een punt achter zijn imposante loopbaan en heeft zijn trainerscarrière opgestart bij Al Sadd in Qatar. Volgens RAC1 heeft hij bezoek gekregen van Òscar Grau en ex-ploeggenoot Eric Abidal, de technische beleidsbepalers van FC Barcelona. Na de in Saudi-Arabië gespeelde Supercopa-wedstrijd tegen Atlético Madrid zouden ze naar het naburige Qatar zijn afgereisd om met Xavi te praten over een mogelijke toekomst als trainer van zijn oude liefde.

Barça gaf donderdagavond in de slotfase een voorsprong weg tegen Atlético, waardoor de positie van trainer Ernesto Valverde nóg onzekerder is geworden. Hetzelfde RAC1 meldde al dat het bestuur van de club maandag bij elkaar komt om de positie van Valverde te bespreken. Koeman werd al langere tijd naar voren geschoven als mogelijke opvolger, maar de Oranje-bondscoach is pas na het EK beschikbaar.