Standard snoert kwatongen de mond: Bayat is niet onze huismakelaar

Standard snoert kwatongen de mond: "Bayat is niet onze huismakelaar"

10-01-2020 10:45 Laatste update: 10:45
8

Standard heeft Renaud Emond verkocht aan FC Nantes voor ongeveer vier miljoen euro. Mogi Bayat speelde opnieuw een belangrijke rol in die transfer, maar CEO Alexandre Grosjean benadrukt dat hij niet de huismakelaar van Standard is.

"Nantes heeft de speler gekocht, dus hij deed dat in opdracht van hen", benadrukt Grosjean in Het Belang Van Limburg. "Wijzelf hebben met Nantes gesproken. Renaud is mij drie à vier maanden geleden komen zeggen dat hij weg was gegaan bij zijn toenmalige makelaar (Jacques Lichtenstein, red.). Ik wist niet dat hij was overgeschakeld op Mogi en het is mij gelijk."

Grosjean vindt dat Bayat veel te hard wordt aangepakt. "Er heerst een fantasie rond Mogi waar ik moet om lachen. Als hij in bepaalde deals zit en dat voor ergernis zorgt, wil ik de andere makelaars meedelen: werk hard en probeer zo efficiënt als hij te zijn, want dat is hij duidelijk wel. Maar hij is geen huismakelaar of bestuurder, heeft niet meer macht dan een andere makelaar hier en krijgt geen exclusieve mandaten."

Bayat wordt genoemd in Operatie Propere Handen, maar daar ziet Standard geen graten in. "Vanzelfsprekend zouden wij nooit werken met een makelaar die een beroepsverbod heeft, maar dat is hier niet het geval. We hebben ook veel spelers die niet bij hem zitten."