'Standard wil zich nog versterken, maar niet ter vervanging van Emond'

'Standard wil zich nog versterken, maar niet ter vervanging van Emond'

10-01-2020 09:46
3

Standard nam deze week afscheid van Renaud Emond, die vertrok naar Nantes FC dankzij Mogi Bayat. Inkomend mikken de Rouches eerder op een defensieve middenvelder, al zal dat niet per se met behulp van Bayat zijn.

"Een echte zes, iemand die 'de wacht houdt'", is wat Standard nodig heeft, vertelt CEO Alexandre Grosjean in Het Laatste Nieuws. "Of Bayat een mandaat heeft om die te halen? Neen. Er is een fantasme rond Mogi Bayat dat me doet lachen."

"Als hij in bepaalde deals zit en als dat ergernis opwekt, heb ik zin om tegen andere makelaars te zeggen: 'werk en probeer zo efficiënt mogelijk te zijn zoals hem' - hij is dat namelijk. Maar hij is niet de huismakelaar, hij is geen bestuurder van de club en hij heeft niet meer of minder macht dan andere makelaars", is Standard duidelijk.

Bij Standard willen ze dan ook af van dat het vooroordeel dat Bayat alles te zeggen heeft bij transfers op Sclessin. "Integendeel. Niemand heeft exclusiviteit. Trouwens, veel van onze spelers hebben geen overeenkomst met hem", besluit Grosjean.