Slecht nieuws voor De Ligt: 'Demiral zal voorlopig spelen, ook tegen AS Roma'

Slecht nieuws voor De Ligt: 'Demiral zal voorlopig spelen, ook tegen AS Roma'

10-01-2020 08:45
28

Matthijs de Ligt begon in de basis bij Juventus, maar moest zijn plek aan het einde van de eerste seizoenshelft inleveren aan Merih Demiral. Volgens Juventus-watcher Fabiana Della Valle van La Gazzetta dello Sport was die ontwikkeling te voorspellen.

Door de goede prestaties van Demiral kan coach Maurizio Sarri niet anders dan De Ligt op de bank zetten, is de Gazzetta-journalist het met de coach van Juventus eens. "Hij zal voorlopig spelen, ook aanstaande zondag tegen AS Roma. Demiral is wat agressiever dan De Ligt, wat meer solide, ook als het aankomt op mandekking", vertelt Della Valle in gesprek met de NOS.

Toch hoeft De Ligt zich volgens de journalist geen zorgen te maken in Italië. "Dit is een momentopname. Hij heeft tijd nodig om te wennen aan het Italiaanse voetbal, om het te begrijpen en de taal te leren. Ook heeft Sarri gezegd dat de voornaamste reden om De Ligt niet op te stellen is dat hij niet helemaal fit is."

Bonucci
Vanwege schouderklachten kreeg De Ligt in de eerste seizoenshelft rust in de Champions League-wedstrijd tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Demiral vulde zijn plek goed in en mocht vervolgens blijven staan centraal achterin. Daarnaast lijkt Demiral volgens Della Valle meer op Giorgio Chiellini, die aan het begin van dit seizoen geblesseerd uitviel. "Demiral lijkt meer op Chiellini, dat is beter voor Bonucci. Komend seizoen zou De Ligt een goed koppel kunnen vormen met Chiellini. Of later misschien met Demiral."