'Didillon kan Anderlecht verlaten voor MLS, terwijl Roef niet wil bijtekenen'

'Didillon kan Anderlecht verlaten voor MLS, terwijl Roef niet wil bijtekenen'

10-01-2020 07:00
12

RSC Anderlecht heeft met Hendrik Van Crombrugge een betrouwbaar sluitstuk gevonden. Daarnaast staan ook Thomas Didillon, Frank Boeckx én Davy Roef op de loonlijst van paars-wit. Al komt er voor enkelen onder hen mogelijk een oplossing uit de bus.

Didillon was vorig seizoen nog de nummer één, maar sinds de komst van Van Crombrugge kwam de Fransman niet meer aan spelen toe. Volgens Het Nieuwsblad kan de 24-jarige doelman Anderlecht dan ook verlaten. Naar verluidt toont New York Red Bulls uit de MLS concrete interesse. Toch is een vertrek nog niet voor meteen.

Roef wil weg, einde verhaal voor Boeckx
Gezien de interesse in Didillon wil Anderlecht graag doorgaan met Roef als tweede doelman. Het jeugdproduct is in juni einde contract én hij is niet geneigd om zijn overeenkomst te verlengen. De kans bestaat zelfs dat Roef deze winter nog andere oorden opzoekt, indien er zich een opportuniteit voordoet. Roef heeft het dan ook gehad met zijn bankzittersstatuut bij Anderlecht.

Indien zowel Didillon als Roef vertrekken, zal Anderlecht sowieso op zoek gaan naar een nieuwe doelman. Voor Boeckx, die al een tijdje sukkelt met een rugblessure, nadert wellicht het einde van zijn spelerscarrière. Hij focust zich nu al op zijn job als keeperstrainer bij de U21 van Anderlecht.