Club Brugge wint in Doha tegen PSV, prachtgoals van Vossen en Sobol

09-01-2020 17:21 Laatste update: 17:43
12

Club Brugge heeft donderdagnamiddag tijdens zijn oefenstage in Doha een oefenwedstrijd gespeeld tegen PSV. De troepen van Philippe Clement hebben de goede lijn van de voorbije maanden alvast doorgetrokken en wonnen met 1-2.

De coach van Blauw-Zwart begon met een experimenteel elftal tegen de Nederlandse topclub. Spelers die tijdens de eerste seizoenshelft weinig speelminuten kregen, stonden in de basisploeg. Dat was eraan te zien in de beginfase. De wedstrijd kwam traag op gang. Beide ploegen kregen een aantal kleine kansen, maar de keepers hebben voor de rust geen grote reddingen moeten doen.

Na de rust gooide Clement een aantal frisse krachten in de ploeg waaronder Ruud Vormer en Hans Vanaken. Maar het was Jelle Vossen die Club op voorsprong schoot. Vossen -de voorbije maanden meer in de tribune dan op het veld- scoorde met een heerlijke omhaal. Jorrit Hendrix kreeg namens PSV een uitstekende kans om de bordjes gelijk te hangen, maar de middenvelder miste.

Dat zou onze noorderburen zuur opbreken. Even later pakte Eduard Sobol uit met een heerlijke schicht: 0-2. De reactie van PSV kwam er snel. Ritsu Doan maakte de aansluitingstreffer na een mooie aanval. Dat was meteen het laatste wapenfeit, waardoor Club Brugge een knappe overwinning boekt.