Bizarre transfersoap: twee clubs kondigen komst van ex-speler W-Beveren aan

Bizarre transfersoap: twee clubs kondigen komst van ex-speler W-Beveren aan

09-01-2020 17:02
2

Een bizarre transfersoap in Spanje en Zwitserland. Donderdagochtend kondigde zowel het Spaanse Hércules als het Zwitserse Lausanne Ochy de komst van Rafidine Abdullah aan.

De defensieve middenvelder vertrok vorig jaar bij Waasland-Beveren en zat sindsdien zonder club. Tot donderdag, want er zijn zelfs twee clubs die hem hebben verwelkomd. Lausanne Ochy plaatste om 11.36 uur een foto van de geboren Fransman, die zijn handtekening zou hebben gezet onder een verbintenis tot medio 2021.

Slechts veertien minuten later, om 11.50 uur, maakte Hercúles bekend dat Abdullah een proefperiode afwerkt in Spanje. Op foto's is te zien dat de zevenvoudig international van de Komoren daadwerkelijk op het trainingsveld van de club staat.

Hoe het misverstand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk. De Zwitserse club, die uitkomt op het tweede niveau, lijkt door de getekende contracten echter de beste papieren te hebben. Onder meer AS meldt dat de middenvelder spoedig op het vliegtuig van Spanje naar Zwitserland stapt. Daar lijkt hij wel het een en ander te moeten uitleggen.