Gegaan en goed bevonden: voor deze spelers is de JPL niet het eindstation

Gegaan en goed bevonden: voor deze spelers is de JPL niet het eindstation

09-01-2020 17:45 Laatste update: 12-01-2020 16:00
3

De eerste seizoenshelft zit erop. De meeste Belgische ploegen genieten momenteel van een winterstage. Hoog tijd om even terug te blikken op de voorbije maanden. Verschillende spelers hebben vorige zomer de Jupiler Pro League achter zich gelaten. Voor sommigen was die overstap een schot in de roos. Welke spelers hebben de voorbije maanden kunnen schitteren bij hun nieuwe clubs? VoetbalPrimeur zocht het uit.

Victor Osimhen - Sporting Charleroi naar Lille OSC (12 miljoen euro)
Misschien wel het grootste talent dat vorige zomer de Belgische competitie achter zich liet. Osimhen was één van de sensaties de afgelopen maanden in de Ligue 1. De spits maakte al dertien goals voor zijn nieuwe club. Lille betaalde fors voor de Nigeriaan, maar zal hem zonder twijfel voor een veelvoud doorverkopen. Osimhen heeft zich al in de kijker gespeeld van Engelse topclubs zoals Liverpool, Chelsea en Tottenham Hotspur.

Marvelous Nakamba - Club Brugge naar Aston Villa (12 miljoen euro)
Philippe Clement wilde zijn breker op het middenveld absoluut niet kwijt en de voorbije maanden is gebleken waarom. Nakamba forceerde zijn transfer naar de Premier League en heeft zich daar moeiteloos aangepast. Hij speelde al zestien officiële wedstrijden voor zijn nieuwe ploeg, die momenteel pas zestiende staat in de competitie. Aston Villa zal Nakamba goed kunnen gebruiken in de strijd tegen de degradatie.

Sebastiaan Bornauw - RSC Anderlecht naar FC Keulen (8 miljoen euro)
Het was toch een kleine verrassing dat de 20-jarige verdediger vorige zomer naar de Duitse Bundesliga trok. Keulen zal echter geen spijt hebben dat ze enkele miljoenen overgemaakt hebben aan Anderlecht. Zijn ploeg doet het niet geweldig (vijftiende op achttien ploegen), maar Bornauw maakte indruk en pakte een basisplaats in de ploeg van coach Markus Gisdol. Hij maakte al drie doelpunten in de competitie.

Sofyan Amrabat - Hellas Verona (huur met aankoopoptie)
De Marrokkaanse middenvelder is de grootste verrassing van de voorbije maanden. Hij ontpopte zich tot één van de betere middenvelders in de Italiaanse Serie A. Verona heeft een aankoopoptie en gaat die sowieso aanspreken, om hem volgende zomer al opnieuw te verpatsen. Amrabat staat ondertussen op het verlanglijstje van verschillende Italiaanse topclubs.

Arnaud Souquet - KAA Gent naar Montpellier (2,8 miljoen euro)
De meest verrassende naam in dit lijstje. Souquet moest bij AA Gent de opvolger worden van Thomas Foket, maar hij kon nooit overtuigen in de Ghelamco Arena. Zijn terugkeer naar Frankrijk is voorlopig wel op een voltreffer uitgedraaid. De rechtsachter veroverde meteen een basisplaats, speelde zeventien competitiematchen en scoorde daarin twee keer.

Leandro Trossard - KRC Genk naar Brighton & Hove Albion (20 miljoen euro)
Er werden veel vraagtekens geplaatst achter de transfer van Trossard naar een laagvlieger in de Premier League. De flankspeler geeft de critici echter lik op stuk. Ondanks enkele kleine blessures heeft hij zich snel opgewerkt tot een basisspeler die beslissend kan zijn voor zijn ploeg. Trossard kwam al vijftien keer in actie voor Brighton. Daarin maakte hij twee goals en gaf hij vier assists.

Teddy Chevalier - KV Kortrijk naar Valenciennes (transfersom onbekend)
De wispelturige aanvaller is zijn neus voor doelpunten niet kwijtgeraakt. In de Belgische competitie scoorde hij aan de lopende band (53 goals voor KV Kortrijk, 20 goals voor Zulte Waregem), maar zijn avonturen in Nederland en Turkije liepen af op een sisser. Hij voelt zich duidelijk in zijn sas bij zijn nieuwe ploeg. Chevalier speelde al 21 wedstrijden en scoorde daarin tien doelpunten voor Valenciennes.

Takehiro Tomiyasu - Sint-Truiden naar Bologna (9 miljoen euro)
Sint-Truiden verdiende afgelopen zomer vele miljoenen met de transfer van de Japanse verdediger naar Italië. Bij Bologna zullen ze echter geen spijt hebben, want Tomiyasu is voorlopig elke euro waard. Hij had de voorbije maanden een basisplaats -weliswaar op rechts en niet als centrale verdediger- en was in veertien wedstrijden goed voor één assist.

Guillermo Ochoa - Standard Luik naar Club América (transfervrij)
De 34-jarige doelman werd als een held onthaald in zijn thuisland. Ochoa was einde contract bij Standard en mocht gratis tekenen bij zijn oude liefde. Hij werd meteen de best betaalde speler in de Mexicaanse competitie. Ochoa was de voorbije maanden dan ook de onbetwiste nummer één bij Club América en speelde al negentien wedstrijden.

Bron: Transfermarkt