Vertrokken en geflopt: voor deze spelers is het gras buiten de JPL niet groener

Vertrokken en geflopt: voor deze spelers is het gras buiten de JPL niet groener

09-01-2020 16:00 Laatste update: 12-01-2020 17:00
13

De eerste seizoenshelft zit erop. De meeste ploegen genieten momenteel van een winterbreak. Hoog tijd om even terug te blikken op de afgelopen maanden. Vorige zomer vertrokken verschillende spelers uit de Jupiler Pro League, maar het gras is niet altijd groener aan de andere kant. Enkele spelers vielen door de mand. Wie heeft nog niet kunnen overtuigen bij zijn nieuwe ploeg? VoetbalPrimeur zocht het uit.

Bubacar Sanneh - RSC Anderlecht naar Göztepe (huur)
De eerste 'toptransfer' van Marc Coucke kan ook in de Turkse competitie geen potten breken. Anderlecht geraakte Sanneh aan de straatstenen niet kwijt. Uiteindelijk nam Göztepe het risico om de verdediger te huren. Dat werd geen meevaller voor de middenmotor in de Süper Lig. Sanneh speelde amper vijf matchen (twee in de competitie en drie in de beker). Beide ploegen gaan in januari proberen een oplossing te zoeken voor de Gambiaan.

Arnaut Danjuma - Club Brugge naar Bournemouth (18 miljoen euro)
Hij was afgelopen zomer de toptransfer van Bournemouth, maar heeft werkelijk nog niets laten zien in de Engelse Premier League. De flankspeler arriveerde met een blessure en miste grotendeels de voorbereiding. Danjuma vergaarde nog maar 435 speelminuten (verdeeld over tien wedstrijden) en kon nog niet uitblinken. Hij heeft nog geen enkele beslissende actie laten optekenen.

Razvan Marin - Standard Luik naar Ajax (12 miljoen euro)
De Roemeen moest bij Ajax de opvolger worden van Frenkie De Jong, maar die schoenen bleken véél te groot om op te vullen. Hij kreeg de eerste weken een basisplaats van coach Erik Ten Hag. Marin viel echter helemaal door de mand en begin september werd hij al naast de ploeg gezet. In de voorronde van de Champions League mocht hij nog meespelen, maar in de groepsfase speelde hij geen minuut. Marin zal waarschijnlijk snel weer vertrekken bij Ajax.

Michael Verrips - KV Mechelen naar Sheffield United (transfervrij)
De 23-jarige Nederlander wilde absoluut vertrekken bij Mechelen na een topseizoen. Hij verbrak eenzijdig zijn contract en tekende in de Premier League bij promovendus Sheffield United. Die stap is voorlopig een beetje te groot voor Verrips. Hij mocht pas begin januari debuteren tijdens het FA Cup-duel tegen Flyde. Na slechts 41 minuten moest Verrips echter met een blessure naar de kant door een stevig contact met een ploegmaat.

Rocky Bushiri - KV Oostende naar Norwich City (1,2 miljoen euro)
De verrassende transfer van de rijzige centrale verdediger lijkt op een flop uit te draaien. Hij werd meteen uitgeleend aan Blackpool, maar speelde daar slechts zes wedstrijden, waarin hij wel één doelpunt maakte. Eind september verloor Bushiri al zijn basisplaats bij Blackpool. Zijn huurcontract werd dan ook verbroken, waardoor hij binnenkort alweer te bewonderen is op de Belgische velden. De komende zes maanden speelt Bushiri op huurbasis bij Sint-Truiden.

Alen Halilovic - Standard Luik naar Heerenveen (huur)
Het voormalig wonderkind werd door Standard voor anderhalf seizoen overgenomen van AC Milaan. Halilovic kwam veertien keer in actie voor de Rouches (voornamelijk als invaller) en kon geen enkele keer scoren. Na zes maanden kwam er al een einde aan de samenwerking. Heerenveen gaf hem een nieuwe kans, maar ook in Nederland komt zijn carrière niet van de grond. De Kroaat mag tijdens de wintermercato alweer vertrekken.


Nana Ampomah - Waasland-Beveren naar Düsseldorf (4 miljoen euro)
De flankspeler die werd aangetrokken als opvolger van Benito Raman scoorde meteen in zijn eerste match voor zijn nieuwe ploeg. Daarna liep hij echter een blessure op en sindsdien heeft Ampomah moeite om zich te laten tonen. In de bundesliga sprokkelde hij nog maar 293 speelminuten (drie basisplaatsen, drie invalbeurten). Hij zal een tandje moeten bijsteken om bij Düsseldorf door te breken.-

Ivan Obradovic - RSC Anderlecht naar Legia Warschau (transfervrij)
De linksachter was vorig seizoen nog basisspeler onder Fred Rutten, maar eigenlijk was zijn verhaal bij Anderlecht al langer geschreven. Zijn contract werd niet verlengd en hij mocht transfervrij tekenen bij Legia. Zijn avontuur in Polen is helemaal geen succes. In de competitie zal Obradovic nog maar drie keer op de bank. Een invalbeurt was hem tot nu toe niet gegund. Begin december speelde hij zijn enige 90 minuten in een bekermatch.

Bron: Transfermarkt