Vanzeir niet aan het feest bij KV Mechelen: Ik had op meer gehoopt

Vanzeir niet aan het feest bij KV Mechelen: "Ik had op meer gehoopt"

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 12:30do 09-01-2020 om 12:30

Laatste update: donderdag 9 januari 2020 om 12:32do 09-01-2020 om 12:32

Dante Vanzeir wordt dit seizoen door KRC Genk uitgeleend aan KV Mechelen, maar een groot succes is dat nog niet. Op stage in Oliva geeft de jonge aanvaller dat zelf ook toe.

"Ik had op meer gehoopt", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg. "Ik heb het moeilijk gehad tot dusver. Als ploeg lieten we mooie dingen zien, maar ikzelf had met mijn statistieken al verder willen staan. Het is met gemengde gevoelens dat ik terugblik op het eerste competitieluik."

Met twee goals en een assist kan hij niet tevreden zijn. "Da's onvoldoende, hé. Het zal pas voldoende zijn wanneer ik elke week kan spelen en mijn statistieken opkrik. Toegegeven, ik had op meer gehoopt. In sommige matchen werd ik na een uur of nog vroeger vervangen. Dan moet het moment waarop ik het meest tot mijn recht kom nog komen. Met meer ruimte in de rug ben ik op mijn best."

Vorig seizoen scoorde Vanzeir nog zeventien goals voor Beerschot in 1B. Het contrast is dus heel groot. "Ik had ook naar Waasland-Beveren of Cercle Brugge kunnen gaan, clubs met een kleinere kern en meer speelkansen. Maar ik ga liever de uitdaging aan. Als het te gemakkelijk gaat, boek je geen vooruitgang. Zolang er maar een goed evenwicht is tussen progressie boeken en voldoende spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft hij een toekomst in Genk?

(337 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws