De Condé (KRC Genk): Het is geen toeval dat wij twee Noren halen

De Condé (KRC Genk): "Het is geen toeval dat wij twee Noren halen"

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 11:45do 09-01-2020 om 11:45

KRC Genk heeft deze winter al twee klinkende namen gehaald: Kristian Thorstvedt en Mats Daehli. Zij moeten het niveau van Genk de hoogte in tillen. Technisch directeur Dimitri De Condé koos niet toevallig weer voor Scandinaviërs.

"Dat het allebei Noren zijn, is geen toeval. Wij kijken veel op de Scandinavische markt", geeft De Condé aan bij Sporza. "Dat heeft te maken met de mentaliteit die we in de kleedkamer willen: Noren werken hard en zijn bescheiden en dat past gewoon heel goed bij onze club. Het maakt deel uit van de sportcultuur die we hier willen installeren."

Sander Berge krijgt er zo ook twee landgenoten bij, maar dat is geen factor. "Neen, die Noren zijn heus niet gehaald om Sander Berge te paaien. Dat zou trouwens ook niet helpen. Sander is heel ambitieus en we mogen trots zijn dat hij in de Champions League na de poulefase genomineerd was bij de beste spelers onder 24 jaar. Als we nu de hele tijd gaan praten over een transfer, dan wordt het misschien wat veel. Laat ons dat dus maar niet doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws