Oulare krijgt positief signaal bij Standard: Dat geeft mij vertrouwen

Oulare krijgt positief signaal bij Standard: "Dat geeft mij vertrouwen"

09-01-2020 10:45

Renaud Emond is deze week vertrokken bij Standard. Hij gaat namelijk voor FC Nantes spelen. Standard haalt geen vervanger, en dat is onder meer goed nieuws voor Obbi Oulare. Hij ziet het als een blijk van vertrouwen.

Oulare is eindelijk terug na heel wat blessureleed. "Ik voel me goed", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Ik kon in het begin van de stage bij de groep aansluiten en het gaat goed. Ik heb tegen Dortmund kunnen spelen. Dat was niet voorzien, maar omdat het zo goed ging op training was dat een kleine bonus."

Oulare is naar eigen zeggen niet bang van de duels na zijn blessure. "Nee, want als je er te veel over gaat nadenken, gaat het sneller mis. Ik speel op instinct. Ik doe altijd alles voluit. Verander ik dat, dan word ik een andere speler. Al moet ik misschien soms wat voorzichtiger aan doen. De laatste jaren heb ik veel fysieke problemen gehad. Mijn vader had op mijn leeftijd hetzelfde voor. Rond zijn 24 à 25ste is hij bij Genk ontploft. Omdat ik lichamelijk op hem lijk, hoop ik dat het bij mij ook zo zal gaan."

Door het vertrek van Emond ligt er nu veel druk op zijn schouders. "Ik zie het zo niet, maar eerder als een teken van vertrouwen dat er voorlopig geen nieuwe gehaald wordt. Aan ons om het waar te maken. Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten en die van mijn teammaats."