Mazzu was een leuke kerel, maar Wolf past gewoon beter bij KRC Genk

"Mazzu was een leuke kerel, maar Wolf past gewoon beter bij KRC Genk"

09-01-2020 10:35
3

Sander Berge heeft al een bewogen seizoen gekend bij KRC Genk. Genk blijft onder de verwachtingen en coach Felice Mazzu werd aan de deur gezet. Dat viel moeilijk bij Berge.

"Het ontslag van een trainer komt bij mij altijd hard aan", legt hij uit bij Het Laatste Nieuws. "Als speler ben je mee verantwoordelijk voor het vertrek van een coach. 'Wat had ík kunnen doen om dit te vermijden', is het eerste wat ik me afvroeg. Je werkt elke dag samen, je speelt voor hem, je ontwikkelt een persoonlijke band. Dan is het logisch dat je even down bent."

Zijn opvolger maakt echter wel indruk. "De klik met Hannes Wolf was er vanaf de eerste minuut. Mazzu was een leuke kerel, maar Wolf past gewoon beter bij de club en de filosofie van RC Genk. Alsof je een paar handschoenen aantrekt dat vanaf de eerste seconde perfect zit. Hij is zo sterk in het werken met een jong team. Iedereen groeit zonder het zelf te beseffen."

"Hij creëert een omgeving waarin iedereen elke dag wordt uitgedaagd, zonder de angst om fouten te maken, dat is prettig voor een jonge groep. Zijn oog voor detail is indrukwekkend. We gaan als groep heel snel heel veel progressie maken, daar ben ik zeker van", besluit de Noor.