Bornauw: Ik denk dat Kompany sommige zaken nu anders bekijkt

Bornauw: "Ik denk dat Kompany sommige zaken nu anders bekijkt"

09-01-2020 10:00
9

Sebastiaan Bornauw (21) is dit seizoen een onbetwiste basisspeler bij FC Keulen. Nochtans was zijn vertrek bij Anderlecht een grote verrassing. De verdediger heeft alvast geen spijt van zijn overstap.

"Finaal maakte ik de goede keuze. Al heb ik na elf jaar bij Anderlecht wel hard getwijfeld. Alleen toen Köln acht miljoen euro bood, ging het snel. Ik ben blij dat ik die grote transfersom opleverde die Anderlecht nodig had. Alleen blijft het in mijn hoofd malen dat ik vertrok na een nederlaag tegen Oostende, waarin ik niet goed speelde", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Bornauw mocht naar verluidt weg omdat hij voetballend niet goed genoeg was. Dat vind hij zelf onzin. "Als jeugdspeler van Anderlecht ben ik verzorgd voetbal wel gewoon, maar tegen KVO zat ik al met die transfer in mijn hoofd. Al denk ik wel dat Kompany sommige zaken intussen al anders bekijkt."

Kompany heeft duidelijk leergeld betaald bij Anderlecht. "Zo ging hij ervan uit dat we zijn complexe tactiek snel zouden leren, maar Anderlecht had zo'n jonge groep. Bij Man City pikken wereldtoppers dat in één maand op, maar bij Anderlecht kost dat meer tijd. Daarnaast vind ik ook dat er tijdens een voorbereiding echt moet worden gelopen zonder bal. Dat fysieke werk is niet leuk, maar legt wel een basis. Hein Vanhaezebrouck overdreef daar zelfs in, maar beter te veel dan te weinig. Vincent zal daar nu wel rekening mee houden en uiteindelijk zal zijn aanpak renderen. Daar ben ik van overtuigd."