Opvallend gerucht uit Portugal: 'Ajax wil De Ligt voor een half jaar huren'

Opvallend gerucht uit Portugal: 'Ajax wil De Ligt voor een half jaar huren'

08-01-2020 21:09
1

Een bijzonder gerucht in de Portugese krant A Bola: Matthijs de Ligt kan in de winterse transferperiode op huurbasis terugkeren bij Ajax. De Amsterdammers zouden de situatie van hun voormalig sterkhouder in de gaten houden.

De Ligt staat de laatste weken niet meer in de basis bij Juventus en dat is volgens A Bola, dat zich baseert op diverse bronnen uit Italië, reden voor Ajax om te onderzoeken of het De Ligt op huurbasis terug naar Amsterdam kan halen. De stopper uit Abcoude kan dan weer even een half jaar aan spelen toekomen en volgend seizoen met frisse moed aan een nieuw seizoen bij Juventus beginnen.

Afgelopen zomer stapte De Ligt voor ongeveer 75 miljoen euro exclusief bonussen over van Ajax naar Juventus. Na een blessure voor Giorgio Chiellini kreeg de jonge verdediger plots de kans in de basis en hij bleef daar een aantal weken achter elkaar staan, maar nu krijgt Merih Demiral de voorkeur. De Ligt kwam op 11 december in de Champions League tegen Bayer Leverkusen voor het laatst als basisspeler in actie.

in hoeverre het gerucht op waarheid berust valt te betwijfelen. Eerder op de woensdag schreef Tuttosport al dat De Ligt zich ondanks zijn reserverol uitstekend houdt bij Juventus en dat de kans groot is dat hij binnen een paar weken weer in de basis staat.