'Tottenham wil Piatek als vervanger voor Kane, Eriksen maakt mogelijk ruimte'

'Tottenham wil Piatek als vervanger voor Kane, Eriksen maakt mogelijk ruimte'

08-01-2020 19:38
2

Tottenham Hotspur heeft zijn pijlen gericht op Krzysztof Piatek. De 24-jarige spits van AC Milan is de belangrijkste kandidaat om het wegvallen van Harry Kane op te vangen, meldt The Guardian.

Kane staat vermoedelijk tot maart aan de kant en manager José Mourinho trok na het FA Cup-duel met Middlesbrough (1-1) al de conclusie dat Spurs 'zonder spits speelt'. De Londenaren hopen zich daarom te versterken met Piatek, die ook in de belangstelling staat van Newcastle United en Aston Villa. Alle drie de Premier League-clubs hopen hem in eerste instantie te huren.

AC Milan ziet vooralsnog weinig in een huurdeal. De gevallen Italiaanse grootmacht is wel bereid om de spits te verkopen, mits het de transfersom van 38 miljoen euro kan terugverdienen. De toekomst van Piatek in San Siro is ongewis, nu de club met Zlatan Ibrahimovic een belangrijke concurrent heeft aangetrokken.

Tottenham werkt met een bescheiden transferbudget in januari. Volgens The Guardian kan een vertrek van Christian Eriksen uitkomst bieden. Internazionale overweegt een bod van 24 miljoen euro op de Deense spelmaker, die een aflopend contract heeft. Of Spurs hem wil laten gaan in januari, is niet duidelijk.