Wolf relativeert: De aarde stopt niet met draaien als Genk Play-Off 1 niet haalt

Wolf relativeert: "De aarde stopt niet met draaien als Genk Play-Off 1 niet haalt"

Gepubliceerd: woensdag 8 januari 2020 om 16:43wo 08-01-2020 om 16:43

KRC Genk bereidt in Spanje de tweede seizoenshelft voor. In de negen wedstrijden die resten in de reguliere competitie, hoopt de regerende landskampioen zich te verzekeren van een plekje in Play-Off 1. Trainer Hannes Wolf wil daar alles voor inzetten, maar relativeert tegelijk het belang van PO1.

Het programma van Genk is alvast niet van de poes, met wedstrijden tegen Zulte Waregem, KAA Gent, Sporting Charleroi, Royal Antwerp FC, Standard Luik, KV Kortrijk, Club Brugge, KV Oostende en KV Mechelen. Haast stuk voor stuk kandidaten voor PO1. "Dat is een uitdaging, maar ook voor de andere teams wordt het geen gemakkelijke opdracht tegen ons. Ik hoop dat zij achteraf zeggen dat het niet fijn was om tegen ons te spelen", maakt Wolf zich sterk bij Sporza.

"De top-zes is ons grote doel, maar we willen ook beter worden en werken op lange termijn. In voetbal kan alles in negen matchen. De aarde stopt niet met draaien als we het niet halen", nuanceert Wolf. Toch moet PO1 natuurlijk de ambitie blijven voor een topclub als Genk. "Dat klopt, want profvoetbal draait om resultaten. Maar er is meer en we willen onze jonge spelers beter maken. Al zullen we ons daar niet achter verschuilen, want we willen echt PO1 spelen", besluit Wolf.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Genk Play-Off 1?

(1015 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws