Analist Derksen krijgt bewaking na controversiële uitspraken over jonge Turk

Analist Derksen krijgt bewaking na controversiële uitspraken over jonge Turk

08-01-2020 15:45
9

Johan Derksen, bekend als analist in het Nederlandse programma Veronica Inside, krijgt tegenwoordig politiebewaking. Die onthulling doet onze zeventigjarige noorderbuur in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Aanleiding voor de huidige situatie zijn de uitspraken van Derksen over Feyenoord-talent Orkun Kökcü, die voor een interlandcarrière bij Turkije koos. "Ik vond dat gek. Zijn ouders zijn volgens mij niet ooit naar Nederland gekomen omdat Turkije hen zoveel te bieden had", verklaart Derksen tegenover het AD.

"Die jongen heeft hier zijn opleiding gehad. Heeft hier geprofiteerd van de sociale omstandigheden en kiest tóch voor Turkije. Nou, toen werd ik de volgende dag al gebeld door iemand van Talpa (het mediahuis achter Veronica Inside, nvdr.) dat er bedreigingen binnen kwamen. Of ik aangifte wilde doen. Dat heb ik niet gedaan, maar sindsdien heb ik wel dus bewaking. Word ik keurig opgewacht en na elke uitzending naar de snelweg gebracht."

Derksen vindt dat 'lief' van Talpa. "Maar in Grolloo (zijn woonplaats, nvdr.) laat ik gewoon elke dag de hond uit. Dus als die Turken willen, kunnen ze me liquideren wanneer ze willen. Bang ben ik niet. Dan moet je niet meer aan zo'n tafel gaan zitten. Ik laat mijn leven daar niet echt door beïnvloeden. Het droevige is dat die meninkjes en bedreigingen in de meeste gevallen worden gedaan door mensen die het programma niet hebben gezien, maar zich baseren op uit de hand gelopen sociale media-berichten."