Dessers klaar voor nieuwe uitdaging: Kansen stijgen door status van topschutter

Dessers klaar voor nieuwe uitdaging: "Kansen stijgen door status van topschutter"

08-01-2020 14:25
20

Ooit was Cyriel Dessers jeugdinternational voor België, maar de Rode Duivels halen, zette de topschutter van de Eredivisie al een tijdje uit zijn hoofd. Binnenkort hoopt Dessers uit te komen voor Nigeria. 

Zelf kwam hij nog nooit in Nigeria, maar zijn moeder heeft roots in het Afrikaanse land. "De bondsvoorzitter komt binnenkort naar een wedstrijd kijken en dan zullen we praten. In maart staan er WK-kwalificatiewedstrijden geprogrammeerd, ik hoop dan opgeroepen te worden", stelt Dessers in Sport/Voetbalmagazine.

Dit seizoen scoorde Dessers voor Heracles in de competitie al twaalf goals in achttien duels. "Met een status als Nederlands topschutter verhogen mijn kansen, maar ik besef dat er nog heel wat Nigeriaanse topspitsen rondlopen op deze aardbol."

Dessers ziet een loopbaan als Nigeriaans international helemaal zitten. "Ik zou het een geweldige eer vinden, want we spreken hier van een van de toplanden in het Afrikaanse voetbal. Ik zie het als een ongelooflijk avontuur. Als is het maar één oefenwedstrijd tegen Angola, Namibië of Madagaskar, dat maakt mij niet uit. Ik wil er gewoon eens bij zijn."