'Grote onrust bij Everton: directeur houdt boze fans weg bij spelers en Ancelotti'

'Grote onrust bij Everton: directeur houdt boze fans weg bij spelers en Ancelotti'

08-01-2020 14:10

Opmerkelijk nieuws uit Engeland: technisch directeur Marcel Brands heeft woensdag bezoek gehad van woedende Everton-supporters. De groep wilde verhaal halen na de beschamende FA Cup-nederlaag tegen aartsrivaal Liverpool (1-0).

Liverpool speelde zondag met een C-team tegen Everton, maar was op Anfield toch te sterk: de achttienjarige Curtis Jones besliste de bekerwedstrijd met een wereldgoal. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de Everton-aanhang. Zeven boze supporters besloten zich woensdag op het trainingscomplex te melden voor een confrontatie met de spelers.

De security op Finch Farm hield de groep uiteindelijk tegen. Nadat er werd gedreigd met de komst van meer woedende fans, hield Brands 'face-to-face talks' met ze om de gemoederen te bedaren, meldt The Times. Het gesprek duurde twintig minuten. De directeur zou de belofte hebben gedaan dat de boodschap wordt overgebracht naar de spelers en manager Carlo Ancelotti.

Everton staat na 21 wedstrijden op de elfde plaats in de Premier League. De nieuwe manager Carlo Ancelotti zal echter alle zeilen moeten bijzetten om The Toffees uit de degradatiezone te houden. Het gat met de achttiende plek is slechts vijf punten.