VP 11, de linksbuiten: Geniaal woelwater, toptransfer Anderlecht en goudhaantje

VP 11, de linksbuiten: Geniaal woelwater, toptransfer Anderlecht en goudhaantje

08-01-2020 13:45 Laatste update: 23:15
4

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen.

Na de doelman, links-en rechtsback, centrale verdediger, nummer zes, nummer acht, nummer 10 en rechtsbuiten is het nu de beurt aan de linksbuiten.

Didier Lamkel Zé – Antwerp
Didier Zé ‘na kalm’ houdt dit seizoen de gemoederen bezig. Het Antwerps woelwater wisselt geniale momenten af met oerdomme. De Kameroener laat wel steeds zien dat hij ontzettend goed kan voetballen. In de competitie dit seizoen al goed voor zes doelpunten en twee assists.

Nacer Chadli – RSC Anderlecht
Chadli wordt gehuurd van AS Monaco en wat is Anderlecht daar blij mee. De Rode Duivel schittert telkens hij speelt en met zeven doelpunten en vier assists in 14 competitiewedstrijden kan Chadli zeer sterke statistieken voorleggen. De 30-jarige middenvelder staat nog tot 2021 onder contract bij AS Monaco.

Krépin Diatta – Club Brugge
Kan op beide posities uit de voeten, maar is van nature een linksbuiten. De 20-jarige Senegalees is een goudhaantje bij Club Brugge en kwam over voor amper twee miljoen euro. Een schril contract met ede 17 miljoen euro die hij nu waard is volgens Transfermarkt. Scoorde voor de winterbreak vijf doelpunten en gaf drie assists.

Massimo Bruno – Sporting Charleroi
Sporting Charleroi doet het naar behoren in de Jupiler Pro League en één van de belangrijke krachten van de Carolo’s is Massimo Bruno. De flankspeler was dit seizoen al goed voor vier doelpunten en vijf assists in de competitie en is een betrouwbare pion voor coach Karim Belhocine. Kan ook uit de voeten als aanvallende middenvelder.