Preud'homme laat zich uit over opvolger van Emond bij Standard

Preud'homme laat zich uit over opvolger van Emond bij Standard

08-01-2020 07:30
8

Renaud Emond zal Standard verlaten. De aanvaller trekt voor drie miljoen plus bonussen naar Nantes FC, waar Mogi Bayat – net als bij Standard – de huismakelaar is. Michel Preud'homme kondigt aan dat de Rouches geen vervanger voor Emond zullen halen.

"We hebben drie spitsen in onze kern. Lestienne kan in de punt spelen. We strijden nog maar op één front, dus ga ik geen nieuwe aanvaller zoeken. Voor Renaud was het een droom om in de Ligue 1 te spelen. Hij heeft alles voor deze club gegeven en heeft zich altijd voorbeeldig gedragen. Als er dan op een moment een aanbod komt dat alle partijen tevredenstelt, werk je daar als club aan mee", vertelt Preud'homme in Het Nieuwsblad.

Veel interesse
"Er zijn nog biedingen op hem geweest, maar je kunt hem niet eeuwig hier houden. Als je een club heropbouwt, moet je spelers laten gaan. We deden dat ook met Luyindama, Marin en Djenepo. En zo is het bij Club Brugge ook gebeurd", gaat de Standard-trainer verder.

"Ik weet dat er op het einde van het seizoen niet te weigeren aanbiedingen zullen komen voor bepaalde spelers. Ook die zullen we moeten aanvaarden. Als de deal van Emond rondkomt, wensen we hem veel succes, al heb ik hem uiteraard gezegd dat ik het jammer vond dat hij vertrok", besluit Preud'homme.