Sinds invoering van de Play-Offs staat Club Brugge het langst aan de leiding

Sinds invoering van de Play-Offs staat Club Brugge het langst aan de leiding

Gepubliceerd: dinsdag 7 januari 2020 om 18:24di 07-01-2020 om 18:24

In de Jupiler Pro League zijn we toe aan het elfde seizoen met Play-Offs. Sinds de invoering van het systeem stond Club Brugge het vaakst aan de leiding.

Sinds de invoering van de Play-Offs vielen er liefst 321 kopposities te verdelen. Club Brugge heeft er daar het meest van veroverd. Blauw-Zwart stond al 99 speeldagen aan de leiding. Het doet daarmee net iets beter dan RSC Anderlecht. Paars-wit moet zich tevreden stellen met 96 keer aan de leiding staan. KRC Genk vult met 43 leidersplaatsen het podium aan. Anderlecht veroverde de laatste jaren wel 5 titels. De teller van Club Brugge en KRC Genk staat op 2.

Sinds de invoering van de Play-Offs stonden 12 teams ooit aan kop. Toch zijn er slechts 4 ploegen die uiteindelijk een titel mochten vieren in de voorbije jaren. Naast Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk was dat KAA Gent. De Buffalo's stonden 'slechts' 12 keer aan de leiding van het klassement. Standard (34) en Zulte Waregem (20) doen beter, maar stonden nooit aan het einde van Play-Off 1 op kop.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws