'Chelsea is door afkoopsommen en rechtszaak enorm bedrag kwijt aan Conte'

'Chelsea is door afkoopsommen en rechtszaak enorm bedrag kwijt aan Conte'

07-01-2020 16:38
1

Het ontslag van Antonio Conte heeft Chelsea in 2018 zo'n 31 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit het jaarverslag van The Blues, schrijven diverse Engelse media. De Italiaanse manager werd in juli 2018 op straat gezet en vervangen door Maurizio Sarri.

Conte vond echter dat hij te weinig tijd kreeg om een nieuwe club te vinden, omdat hij vlak voor de start van het nieuwe seizoen werd ontslagen door The Blues. Daarop startte de Italiaanse manager een rechtszaak en in mei 2019 kreeg Conte gelijk van de rechter. Uit het jaarverslag blijkt dat Chelsea door kosten van de rechtszaak en ontslagvergoedingen liefst 31 miljoen euro kwijt is. Dat meldt onder meer de BBC.

The Blues beleefden sowieso al een teleurstellend jaar op sportief en financieel gebied, omdat de FIFA een transferban oplegde en er vorig seizoen ook geen Champions League-voetbal was voor Chelsea. Dit jaar is de ploeg van Frank Lampard, die de opvolger is van Maurizio Sarri, wel weer actief in het miljardenbal. Ze overleefden een poule met OSC Lille, Valencia en Ajax.