OFFICIEEL: 'Concurrent' van Courtois verlaat Real Madrid

OFFICIEEL: 'Concurrent' van Courtois verlaat Real Madrid

07-01-2020 14:01 Laatste update: 15-01-2020 11:20

Real Madrid wil Andriy Lunin een half jaar eerder dan gepland terughalen van Real Valladolid. De doelman uit Oekraïne is in principe tot het einde van het seizoen verhuurd, maar speelde tot dusver slechts één Copa del Rey-wedstrijd namens El Pucela.

Tijdens alle competitiewedstrijden tot dusver was hij echter tweede keus achter Jordi Masip. Real Madrid ziet met lede ogen aan hoe de ontwikkeling van Lunin stokt: de sluitpost werd vorig seizoen al uitgeleend aan Leganés maar kwam daar ook weinig aan spelen toe. Volgens Marca zoekt De Koninklijke nu naar mogelijkheden om onder de huurovereenkomst met Real Valladolid uit te komen.

De huidige nummer 14 van de Primera División én de Spaanse voetbalbond zijn al op de hoogte gebracht van de situatie. Als het Real Madrid lukt om Lunin eerder terug te halen uit het Estadio José Zorrilla, wordt de doelman uit Oekraïne hoogstwaarschijnlijk weer verhuurd. Segunda División-club Real Oviedo zou zijn belangstelling al kenbaar hebben gemaakt.

Update: Lunin heeft Real Valladolid verlaten zonder zijn competitiedebuut namens El Pucela te maken. Real Madrid heeft de Oekraïense sluitpost teruggehaald en direct opnieuw verhuurd, heeft De Koninklijke bekendgemaakt. Real Oviedo, de nummer 17 van de Segunda División, wordt tot het einde van het seizoen zijn werkgever.