Wordt Vanaken de nieuwe Ceulemans bij Club Brugge? Hij voelt zich goed

Wordt Vanaken de nieuwe Ceulemans bij Club Brugge? "Hij voelt zich goed"

07-01-2020 09:46 Laatste update: 09:46
23

Hans Vanaken is opnieuw dé topfavoriet voor de Gouden Schoen. De spelmaker van Club Brugge speelt al enkele seizoenen op een hoog niveau. Toch is een vertrek nog niet meteen aan de orde. Volgens Club-icoon Jan Ceulemans hoeft dat ook helemaal niet.

"Vanaken voelt zich gewaardeerd bij Club, hij zal daar een van de beste contracten hebben. Als hij stopt, zal hij ook 'binnen' zijn. En met respect: Bayern, Juve of Barça zitten niet te wachten op Hans, en om naar een buitenlandse middenmoter te gaan...", opent Ceulemans in Het Laatste Nieuws.

Ceulemans ziet Vanaken – wie weet – ook wel een icoon van Club Brugge worden. "Ik zie hem alleen gaan bij zo'n bod dat Club zegt: 'Wil je alstublieft vertrekken?' Maar ik zie hem eerder zoals Verheyen, Van der Elst of mezelf bij Club blijven."

Trouw aan Club Brugge
Wilfried Van Moer is diezelfde mening toegedaan. "Vanaken voelt zich goed bij Club, dat hem goed betaalt. Ik zie hem bij een tweede Gouden Schoen niet plots zeggen: 'Nu wil ik naar het buitenland.' Zo zit Vanaken niet in mekaar."

"In het buitenland kan hij twee of drie keer meer verdienen, maar als je pech hebt, zit je op de bank. Hij kan voetbal relativeren, die rust zie je ook in zijn spel. Ceulemans was ook zo: hij kon naar het buitenland, maar bleef in Brugge."