Conte steekt loftrompet: Ik heb altijd gezegd dat Lukaku een ruwe diamant is

Conte steekt loftrompet: "Ik heb altijd gezegd dat Lukaku een ruwe diamant is"

06-01-2020 23:44 Laatste update: 23:53
12

Na een half jaar staat Romelu Lukaku al dicht bij een godenstatus in Milaan. Op bezoek bij Napoli (1-3) was de Rode Duivel nog maar eens matchwinnaar met twee doelpunten. Daardoor prijkt Inter nu helemaal bovenaan de Serie A. Trainer Antonio Conte beseft dat hij met Lukaku goud in handen heeft.

Nochtans heerste er ook in de laars scepsis toen Inter de transfer van Lukaku afrondde. "Ik hoorde sommige mensen die hem een ezel noemden", beweert Conte in gesprek met Gazzetta dello Sport. "Het is gemakkelijk om nu hoog van de toren te blazen, maar enkele weken geleden ..."

"Ik heb altijd al gezegd dat Lukaku een ruwe diamant was die nog wat bijgewerkt moest worden. Ik wilde hem bij Chelsea FC en zelfs bij Juventus", blikt Conte terug op zijn vorige clubs. Bij Inter krijgt de Italiaan nu eindelijk de kans om met zijn favoriete spits samen te werken. En dat legt hem dus geen windeieren.

In totaal heeft Lukaku nu veertien doelpunten op de teller staan in de Serie A. Daarmee wipt hij in de ranking weer over Cristiano Ronaldo, die aan dertien zit. Voorlopig steekt Ciro Immobile wel nog boven dat duo uit. De topschutter van Lazio trof al negentien keer raak.