Dejaegere wil opnieuw schitteren bij Gent: Dit is een nieuwe situatie voor mij

Dejaegere wil opnieuw schitteren bij Gent: "Dit is een nieuwe situatie voor mij"

06-01-2020 18:51
5

Brecht Dejaegere heeft moeilijke maanden achter de rug bij KAA Gent. De middenvelder komt voor het eerst in jaren amper aan spelen toe. Bovendien moet hij weer terug vechten na een zoveelste blessure. Dejaegere werkt hard op de winterstage in Oliva om weer te schitteren bij de Buffalo's, maar een tranfers wil hij wel niet uitsluiten.

"Ik moet op training de duels ontwijken en mag nog geen wedstrijdjes spelen, maar alles geneest goed", vertelde Dejaegere in Spanje aan Sporza. Na 6 weken is het bot in principe weer even sterk als ervoor. Vanaf volgende week moet ik dus weer aan alles kunnen meedoen. Ik ben ook heel hongerig om weer te spelen, want ik wil laten zien dat ik nog altijd veel in mijn mars heb."

Veel concurrentie
Dat zal niet makkelijk worden, want het Gentse middenvelder draait momenteel uitstekend. "De kern is groot en er is kwaliteit, en dan moet je je kans afwachten. Dit is voor mij wel een nieuwe situatie. Ik moet in mijn hoofd een knop omdraaien en dat is niet altijd evident. Maar ik blijf professioneel en als mijn kans komt, zal ik er vol voor gaan. Sowieso hoop ik dat 2020 een beter voetbaljaar wordt dan het vorige."

"Na alles wat ik al getoond heb, wil ik graag weer een vaste waarde zijn. Het kwartet Owusu-Kums-Odjidja-David speelt goed. Ik zal de laatste zijn om te roepen dat dat moet veranderen. Het draait inderdaad, maar in de matchen die ik mocht spelen, heb ik getoond dat het met mij in de ploeg ook goed kan lopen."

Transfer?
Dejaegere speelt al sinds 2013 bij de Gent en behoort stilaan tot het meubilair, maar hij speelde nog nooit zo weinig. Denkt hij misschien aan een transfer? "Dat is iets voor mijn manager, we zien wel. Ik heb nog een contract voor twee jaar bij AA Gent en focus me op deze club", besloot de Buffalo's.