Kortrijk blijft als enige ploeg in België: Ik heb niet te veel klachten gekregen

Kortrijk blijft als enige ploeg in België: "Ik heb niet te veel klachten gekregen

06-01-2020 18:32
4

Bijna alle eersteklasser zijn de voorbije dagen op het vliegtuig gestapt voor een winterstage in warmere oorden. KV Kortrijk is de vreemde eend in de bijt. De ploeg van Yves Vanderhaeghe blijft gewoon in West-Vlaanderen.

"We beschouwen deze week als een stageweek met loopwerk, trainingen, matchen en teambuilding", vertelde de KVK-coach aan Sporza. "Met dit weer en deze blauwe lucht moeten we misschien zelfs tevreden zijn dat we hier mogen blijven. We sparen de reisdagen uit en dat kan een invloed geven op de vermoeidheid."

Kortrijk is de enige eersteklasser die thuis blijft. Daar is dan ook een reden voor. "Dat is bij onze club een beetje traditie, maar er zijn ook financiële overwegingen", vervolgt Vanderhaeghe. "We hebben niet dezelfde middelen als de topploegen. De euro's die we sparen kunnen we misschien aan de spelers besteden."

Veel andere ploegen bekijken een winterstage als een voordeel "Een ander kader is misschien wat lichter om te verteren, maar hier kunnen de jongens elke avond naar huis. Spelers met vrouw en kinderen vinden dit misschien ook aangenaam. Er zijn voor- en nadelen. Kristof D'haene wordt deze week vader. Naar Spanje zou hij niet meegegaan zijn, nu is hij hier wel. We hoeven niet negatief te zijn. Ik heb niet te veel klachten gekregen", besloot Vanderhaeghe.