'Wijnaldum is uitzondering en kan Liverpool na dit seizoen verlaten'

'Wijnaldum is uitzondering en kan Liverpool na dit seizoen verlaten'

06-01-2020 10:44
2

In Engeland wordt maandag gespeculeerd over de Liverpool-toekomst van Georginio Wijnaldum. Het contract van de Nederlandse middenvelder loopt over achttien maanden af en The Reds hebben nog geen actie ondernomen.

Na de contractverlenging van James Milner (34) liggen de meeste Liverpool-spelers langdurig vast. Wijnaldum is de uitzondering, stipt David Ornstein van het vooraanstaande The Athletic aan. Ornstein staat bekend als één van de beste journalisten in Engeland als het gaat over transfers en denkt dat Wijnaldum na dit seizoen weleens kan vertrekken.

Een aantal clubs uit Spanje en Italië is naar verluidt geïnteresseerd in Wijnaldum, voor wie een nieuw Liverpool-contract ook niet uitgesloten is. Ornstein ziet drie opties: de Oranje-international verlengt op Anfield, hij vertrekt transfervrij in de zomer van 2021 of hij verlaat de club in de zomer als er een goed bod binnenkomt.

Wijnaldum maakte in 2015 voor 27,5 miljoen euro de overstap van Newcastle United naar Liverpool. Met de Engelse grootmacht boekte hij afgelopen seizoen zijn grootse succes: het winnen van de Champions League. Dit seizoen gaat Liverpool onbedreigd aan kop in de Premier League. Wijnaldum is meestal verzekerd van een basisplek.