Eriksen geïnteresseerd in terugkeer naar Ajax: 'Maar pas wanneer hij ouder is'

Eriksen geïnteresseerd in terugkeer naar Ajax: 'Maar pas wanneer hij ouder is'

06-01-2020 10:30

John Steen Olsen, scout van Ajax, raadde de Amsterdammers aan om Christian Eriksen naar de club te halen. De Deen groeide uit tot een speler van wereldklasse en maakte uiteindelijk de overstap naar Spurs. Volgens Steen Olsen staat hij op den duur open voor een terugkeer naar Amsterdam.

"Ik spreek hem nog wel eens", begint Steen Olsen in de Ajax Podcast als het gaat over Eriksen. "Christian heeft nu problemen bij zijn club, hij zit veel op de bank. Dan bel ik hem op en zeg ik tegen hem: je weet dat Ajax er altijd is." Volgens de meesterscout heeft Eriksen ook interesse in een terugkeer naar Amsterdam. "Maar pas wanneer hij ouder is."

Steen Olsen weet nog goed dat hij Eriksen voor het eerst zag spelen. "Ik dacht dat hij zestien of zeventien was", vervolgt hij. "Ik belde en schreef een brief naar zijn familie, maar ik hoorde daar niets meer van. We waren bang dat hij niet zou komen. Danny Blind en ik hebben zijn familie toen naar Amsterdam gehaald en fantastisch begroet."

"Ik bel de club altijd eerst. Ze moeten vaak spelers verkopen in Denemarken, ze hebben daar niet veel geld. Christian moest je daar ook niet houden, die was veel te goed", sluit Steen Olsen af.