Origi helpt Liverpool aan overwinning tegen Everton met assist bij wereldgoal

Origi helpt Liverpool aan overwinning tegen Everton met assist bij wereldgoal

05-01-2020 18:57
2

Liverpool is ook in de FA Cup niet te stoppen. In de derde ronde van het Engelse bekertoernooi was de veredelde tienerploeg van manager Jürgen Klopp te sterk voor stadgenoot Everton. Curtis Jones (18) was de grote man.

Divock Origi kreeg zondag nog eens een basisplek van Jürgen Klopp en zag samen met zijn manager hoe Liverpool nog begon met een tegenvaller: aanvoerder James Milner raakte geblesseerd en moest zich laten wisselen. Everton had het betere van het spel, maar miste goede kansen via Dominic Calvert-Lewin, Mason Holgate en Richarlison.

Liverpool zette daar mogelijkheden voor debutant Takumi Minamino en Divock Origi tegenover, maar doelman Jordan Pickford was op zijn post. Twintig minuten voor tijd zette Jones de wedstrijd volledig op zijn kop. De achttienjarige middenvelder krulde de bal op een pass van Origi fenomenaal in de verre bovenhoek, waarmee hij Anfield liet ontploffen.

De laatste keer dat Everton won op Anfield was Jones nog niet eens geboren. Liverpool hield in de slotfase de voorsprong vast en verzekerde zich daarmee van de volgende FA Cup-ronde.