VP 11, controlerende middenvelder: Keizer van de assists en nuttige pionnen

VP 11, controlerende middenvelder: Keizer van de assists en nuttige pionnen

05-01-2020 19:00 Laatste update: 21:24
10

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen. Na de doelman, links-en rechtsback, centrale verdediger en verdedigende middenvelder is het nu de beurt aan de controlerende middenvelder.

Ruud Vormer – Club Brugge
De Nederlander blijft van grote waarde voor Club Brugge. Vormer moest lang op zijn eerste competitiedoelpunt wachten, maar assists geeft de centrale middenvelder bij de vleet. Vormer staat met 13 assists stevig aan kop in het Pro Assist Century 21-klassement.

Vadis Odjidja – KAA Gent
Vadis laat zich soms meeslepen en pakt af en toe een kaartje, maar voetballen kan de aanvoerder van de Buffalo’s zeker en vast. Met zeven assists was Vadis een belangrijke schakel in het team van coach Jess Thorup bij KAA Gent.

Samuel Bastien – Standard Luik
Bastien is dit seizoen uitgegroeid tot een topspeler van de Belgische competitie. Met vier doelpunten en drie assists kan de 23-jarige Belg ook mooie statistieken voorleggen als controlerende middenvelder. Onmisbaar voor Michel Preud'homme bij Standard.

Denis Hocko – Moeskroen
Misschien niet de meest ronkende naam, maar Denis Hocko heeft zich moeiteloos aangepast aan de Jupiler Pro League na zijn overstap van het Portugese Famalicao. Standard Luik en KRC Genk zijn alvast geïnteresseerd. Naar verluidt eist Moeskroen zo’n twee miljoen euro.

Alexis De Sart – Antwerp
De Sart kan niet de meest indrukwekkende statistieken voorleggen, maar de middenvelder heeft een enorme progressie geboekt na zijn transfer naar Antwerp. De Sart legt enorm veel kilometers af en ook Bölöni ziet dat de 23-jarige middenvelder een erg nuttige pion is.